Policija iz Čikaga zabilježila je snimak spašavanja muškarca koji je ostao zarobljen u vodi zaleđenog jezera. 

Incident se dogodio na prostoru između autoceste i jezera Mičigen. Na videu se vidi čovjek koji usprkos velikoj hladnoći trči pored jezera. Stao je kada je ugledao osobu koja se nalazi u hladnoj vodi, zarobljena u ledu. Odmah je pokušao zaustaviti automobile, ali se vozači nisu obazirali na njegovu signalizaciju. 

Kada je shvatio da uzalud maše rukama, odlučio je riskirati vlastiti život. Preskočio je ogradu autoceste i otrčao do prve telefonske govornice kako bi pozvao hitne službe.

Ubrzo je stigla pomoć, a osoblje zaduženo za hitne intervencije izvadilo je utopljenika na obalu. 

Policija je saopćila da je čovjek s ozbiljnim povredama primljen u lokalnu bolnicu. Spašen je zahvaljujući plemenitosti slučajnog prolaznika i brzoj reakciji jedinice marinaca i vatrogasaca Čikaga.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Prolaznik riskirao život da bi spasio utopljenika iz zaleđenog jezera / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.