Promocija knjige „Budi bolji čovjek“ u Bihaću

MIZ Bihać

Najbolje priče su one koje neko piše iz iskustva, najbolji govor je onaj koji govori iskustvo, a najljepši govor je onaj iskreni, iz srca kojeg čovjek uputi čovjeku. Knjiga „Budi bolji čovjek“ autora Sabahudina Sijamhodžija je zbirka takvih priča, govora i tekstova koje je autor dugi niz godina sakupljao i predstavljao javnosti putem društvenih mreža i drugih medijskih platformi.

Autor knjige pokušava u stotinjak naslova ove knjige da predstavi mnogo onoga što je dobro i što se mora njegovati, što je manje dobro i što treba popraviti i predstavlja ono što ne valja i što treba hitno zamijeniti kod pojedinca, porodice i cijele zajednice.

„Moja namjera i želja je uvijek bila, makar to nisam uspio adekvatno artikulirati, da onaj ko bude čitao i razmišljao o onome o čemu pišem pokuša biti bolji čovjek. Pokuša biti uspješniji, odlučniji, hrabriji, pravedniji, moralniji,… baš kako rekoh – bolji. I zato je knjiga dobila baš to ime – Budi bolji čovjek.“ – stoji u uvodu knjige.

Čast nam je da će ova knjiga biti promovirana i u gradu Bihaću. Promocija će biti održana u utorak, 02.10.2018. godine u Sali Muzeja I zasjedanja avnoja u 19:30 minuta. Pored autora, promotori ove zaista jedinstvene knjige će biti mr. Suad Mahmutović, ugledni krajiški intelektualac, Nedžib Vučelj, novinari i publicista i Hadis Kurtović, aktivista na polju afirmacije knjige i čitalačke kulture.

Pozivamo sve vas koji ste u prilici da dođete i svojim prisustvom uveličate promociju ove vrijedne knjige u nadi i želji da svi mi nakon toga osjetimo potrebu da budemo još bolji ljudi i kvalitetniji članovi naše zajednice.

O autoru:

Sabahudin Sijamhodžić je rođen 1974. godine u Bosanskoj Krupi. Odrastao je u herojskom gradu Bužimu. Bio je pripadnik (dobrovoljac) 505. viteške brigade gdje je krajem 1994. godine proizveden u čin poručnika kao jedan od najmlađih oficira 5. Korpusa Armije RBiH.

Školovao se u Gazi Husrevbegovoj medresi u Sarajevu, Medresi Džemaluddin Čaušević u Cazinu i Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

U zavičaju je proveo gotovo šest godina, od 2000. do 2006. godine, na dužnosti glavnog imama Medžlisa IZ Bužim. Od 1. maja 2006. godine do danas je imam u džematu Gazi Alijin mesdžid u Švicarskoj. Pisao je ili povremeno piše za nekoliko časopisa ili internetskih portala. Služi se arapskim, engleskim i njemačkim jezikom. Oženjen je Mevlidom i ima dvoje djece, Abdurrahmana i Surejju.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...