Knjiga „Mostarski vakufi od 1931 do 2013“ muftije mostarskog mr. Salema ef. Dedovića je priča o slavnoj prošlosti i sretnoj budućnosti, jer ona govori o mostarskim vakufima u četiri historijske epohe, ali ona također tretira i raskošnu kulturno-vjersku baštinu grada Mostara, a potom i trasira suštinske smjernice dalje revitalizacije vakufske imovine kao bazične osnove djelovanja Islamske zajednice.

– “Ovu važnu knjigu o mostarskim vakufima je nužno predstaviti i u drugim sredinama, s obzirom da su mostarski vakufi dobar primjer kako unapređenjem vakufa i brigom o vakufima može napredovati sama sredina u kojoj su ti vakufi i uspostavljeni. Vakufi su učinili da ovaj grad raste i da se širi sa svakim vakufom, da postane to što jeste”, istakao je govoreći o ovoj knjizi dr. Ismet Bušatlić.

Knjiga o mostarskim vakufima muftije mostarskog mr. Salema Dedovića će biti promovirana i u Bihaću u četvrtak, 12.12.2019. godine, u 19 sati u velikoj Sali Muftijstva bihaćkog. Promotori ove knjige će biti sam autor mr. Salem ef. Dedović, mr. Suad ef. Mahmutović, autor knjige „Bihaćki vakufi“ i Ilham-ef. Puce, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog. Moderator ove promocije će biti Nazif ef. Horozović.

Nadamo se da će i ova važna tema pobuditi interesovanje velikog broja naših građana i da će promocija ove knjige polučiti kvalitetnijom spoznajom o ovoj temi i da će u nama pobuditi interes za vakufima i njegovim vrijednostima.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.