Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Velike Kladuše, izvršili pretres na jednoj lokaciji zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa, otkrivena je i privremeno oduzeta jedna mina usmjerenog dejstva tzv. “MRUD” i dvije električne detonatorske kapisle sa pripadajućim kablovima.

Navedene aktivnosti izvršene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, navodi se u saopćenju SIPA-e.

(cazin.net)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.