– Prema inicijalnim informacijama, na navedenom lokalitetu moglo bi se nalaziti više posmrtnih ostataka osoba nestalih u jesen 1995. godine.

Na lokalitetu Greda u općini Sanski Most, počeo je proces ekshumacije u kojem su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe. Ekshumacija se nastavlja, o pretpostavlja se da se na navedenoj lokaciji nalazi još posmrtnih ostataka.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, istražitelj Tužiteljstva BiH, nalazi se u Sanskom Mostu, na lokalitetu Greda, gdje koordinira proces ekshumacije i traženja nestalih osoba.

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe. Pretpostavlja se da posmrtni ostaci pripadaju žrtvama srpske nacionalnosti, nestalim u jesen 1995. godine.

Prema inicijalnim informacijama, na navedenom lokalitetu moglo bi se nalaziti više posmrtnih ostataka osoba nestalih u jesen 1995. godine.

Istažitelj Tužiteljstva BiH koordinira rad i aktivnosti ovlaštenih osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije. Na lokaciji su prisutni ljekar sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO BiH), policijski djelatnici MUP-a USK, koji osiguravaju lokaciju, kao i potrebni radnici i mehanizacija.

Ekshumacija se nastavlja u narednom periodu.

Izvor: N1.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.