Haos koji vlada od novembra prošle godine na najfrekventnijem putu u Federaciji BiH, onom na M-17, danas je, nakon što su se dogodile dvije uzastopne saobraćajne nesreće u tunelu Vranduk, doživio potpunu kulminaciju. 

Ekipa “Dnevnog avaza”, neposredno nakon nesreće, bila je na licu mjesta, gdje smo zatekli ogorčenog vozača kamiona Boru Madžarevića, koji nam je ispričao sve detalje nesvakidašnje nesreće kada je s kamionom udario u metalnu konstrukciju. 

⁃ Prošao sam dvije kontrole visine, nije bilo nikakvih problema. Kada sam ušao u tunel, najednom sam čuo lupanje, grebanje, pogledao u retrovizor i imao šta vidjeti. Kompletna kabina mi se, bukvalno, zgužvala – priča nam Maždarević.

Smatra da on nije kriv za nesreću koja se dogodila, nego nadležni u Cestama FBiH.

– Na ulazu u tunel ako kamion prođe kontrolu, prolazi tunel bez problema. Kada sam došao do druge skele, zakačio sam desnim dijelom kabine. Vjerovatno je neko pomjerao visinu i doveo do ovoga – govori on.

Odmah je nazvao policiju, koja je obavila uviđaj na licu mjesta te kaznila Maždarevića sa 100 maraka.

– Neću pristati na to, ići ćemo na sud. Zbog tuđe greške ispaštalo je hiljade ljudi u koloni, napravljena mi je šteta, a na kraju sam ja kažnjen – govori Maždarević, dodajući da je minimalna šteta na kamionu 5.000 KM.

Nakon ove nesreće, prvi naredni kamion također je zakačio metalnu konstrukciju, što je najbolji pokazatelj da je kontrola na ulazu u tunel danas bila uzaludna.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba