Za tri dana, tačnije 29. decembra, navršit će se šest godina od nesreće u kojoj se teško ozlijedio jedan od najvećih pilota Formule 1 Michael Schumacher. 

Sedmerostruki prvak stradao je na skijanju u Francuskoj nakon čega je šest mjeseci bio u induciranoj komi. Malo toga se doznalo o njegovom zdravstvenom stanju otkako je u septembru 2014. s porodicom preselio u Švicarsku. Informacija cure na kapaljku pa tako svaka riječ koju izgovori njegova supruga Corinna nađe se pod povećalom javnosti. Što je slučaj  i sada.

Schumacherova supruga oglasila se povodom lansiranja nove fan stranice pod hashtagom #KeepFightingMichael.

“Velike stvari počinju malim koracima. Mali komadići mogu stvoriti golemi mozaik”, poručila je njegovim fanovima.

Čelnik Shumacherova fan kluba iz Kerpena, Reiner Felring, rekao je pak kako se nada da će se legenda uskoro pojaviti u javnosti.

“Svi znamo da je u dobrim rukama. Može biti sretan što ima tako snažnu porodicu. Mi kao fan klub sve ćemo napraviti da pomognemo koliko možemo”, poručio je.

Keep Fightinng, inače, je i naziv fonadacije Schumacherove porodice za podršku osobama s moždanim problemima i koja potpomaže medicinska istraživanja vezana uz mozak i leđnu moždinu.

Više saznajte na izvornom linku: – PROŠLO JE 6 GODINA OD ŠUMAHEROVE NESREĆE, OGLASILA SE NJEGOVA ŽENA, PREKINULA ŠUTNJU PA OTKRILA SVE DETALJE: Uskoro bi njenog muža cijeli svijet MOGAO VIDJETI?! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.