Više od dva mjeseca je prošlo od pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića u Banjaluci. Nadležne institucije još nisu riješile slučaj. Ne znaju se ni motiv ni nalogodavac. Zbog toga su se novinari danas okupili tražeći od nadležnih odgovre.

Novinari traže od nadležnih institucija da odgovore na pitanja: ko je pokušao ubiti Vlada Kovačevića, ko su nalogodavci, zašto nema međunarodne za drugoosumnjičenim.

Društvo novinara BiH dalo je punu podršku kolegama koje su se okupile danas u Banjoj Luci kako bi još jednom izrazile podršku novinaru BNTV Vladimiru Kovačeviću, koji 26. augusta bio žrtva brutalnog napada metalnim palicama u Banjoj Luci.

Iz Društva novinara su ukazali da nerješavanje ovog, jednog u nizu slučajeva napada na novinare u BiH ne samo da još jednom dovodi u pitanje kredibilitet institucija za provođenje zakona u Republici Srpskoj i BiH u cjelini, već izaziva opravdanju sumnju da li ove institucije zaista žele riješiti slučaj koji se zbog svoje brutalnosti može okarakterizirati i kao pokušaj ubistva.