Protestanti očitali Vildani Alibabić: “Lijepa Vam je kućica; jel treba da Vam kupimo…”

Biscani.net

Na današnjim protestima šumara održanim tokom prve redovne sjednice Skupštine Unsko sanskog kantona, jedan od protestanata je očitao bukvicu, kantonalnoj zastupnici, prof. dr. Vildani Alibabić, koja je pokušavala smiriti bjesne šumare, koji traže usvajanje zakona o šumama i rješavanje radnog statusa u okviru ŠPD USK-a, zbog čega već devet mjeseci nisu dobili plaću.

“Trebal da ti skupimo za još jedno odijelo; lijepa Vam je kuća; vidi se na kući fina baš” bile su riječi ljutog protestanta koje se mogu pogledati na video snimci ( 3:53 minuta ) tokom rasprave s profesoricom Alibabić.

Inače, uvaženi gospodin je napravio malu pomutnju, s obzirom da je istina, da je Vildana Alibabić izabrana po prvi put u Skupštinu Unsko sanskog kantona 2018. godine, ali se politikom počela baviti mnogo ranije i to pod zastavom SDP BiH, kada je prije deset godina bila kandidat SDP BiH za Skupštinu USK-a, iako tad nije osvojila mandat.

Bilo kako bilo, današnja sjednica Skupštine je bila najgledanija u posljednjih nekoliko godina, a svoj doprinos tome dali su i bjesni šumari.

Pogledajte žučnu raspravu između Vildane i protestanata!

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...