Unatoč lošem vremenu i danas su održani protesti ispred kampa Miral u Velikoj Kladuši.

Građani ne odustaju od svojih zahtjeva da se ovaj kamp izmjesti van njihove Općine iako je to trebalo do sad da bude realizovano ili je bar tako dogovoreno na sastancima Općinskog vijeća na kojima je učestvovao i premijer USK.

Kao što znamo, svi rokovi su prošli a kamp je još uvijek na istom mjestu niti su pokrenute aktivnosti na njegovom izmještanju.

Građani koji protestvuju tvrde da migranti ulaze preko ograde pored obezbjeđenja o čemu su više puta govorili i dokumentovali fotografijama i video snimkama.

Ostaje nam da vidimo hoće li ovi protesti, koji će se nastaviti i dalje, donijeti željene rezultate i natjerati aktuelne vlasti da postupe u skladu sa obećanjima koja su dali građanima.

Izvor: Cazin.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.