Nakon što je Nedžad Hasić prošle sedmice uhapšen u naselju Tinja a potom predat u nadležnost Okružnog suda u Bijeljinu, na Facebooku je pokrenuta stranica “Pravda za Nedžada Hasića” na kojoj je najavljeno da će 2. decembra održati mirne proteste ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

edžad Hasić kojeg su uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili jedan je od aktera skandaloznog “bijeljinskog procesa” u kojem je osuđen na 20 godina zatvora, zajedno s prijateljima Ahmom Harbašom i Behudinom Husićem.

Optuženi su da su ubili četvoricu drvosječa, Srba.

Hasića će u ovom procesu zastupati tuzlanski advokat Amir Omerčehajić.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.