Ona je naša liječnica, zvat ćemo je Doktorica Lola, i potplaćena, umorna i ponižena ovih dana spašava ljude od pandemije koronavirusa.

Nakon što je 20 godina učila o virusima, bolestima, plućima, prevenciji, liječenju i svemu o čemu ja pojma nemam, Lola je počela sastavljati ruke i noge u nekoj hitnoj službi.

Kao mlada doktorica nagledala se svega – otkinutih ljudskih glava u automobilima, crijeva po asfaltu, prepolovljenih lica, skašenih udova i uplakanih majki koje su rodile te glave. Radila je to bijednu plaću koja joj ni do danas nije baš narasla.

Doktorica Lola je ovih dana, ako pitate Mehu iz Kalesije ili Antu iz Vučipolja ili pak Miloša iz Prnjavora (moramo bit politički korektni) teška glupača i njih trojica ipak znaju bolje.

Ipak su pogledali čak nekoliko klipova na Internetu. Imaju one stranice na internetu koje pišu istinu, za razliku od medija. Ante ipak prati Pernara.

Meho je uvjeren da dragi Allah kažnjava one koji progone muslimane, a Miloš je siguran da se ponovno planeta ujedinila da nebeski narod izbriše s lica zemlje i pošalje u nebo.

Za njih je doktorica Lola naivna. Ne razumije ona da su ovo Amerikanci poslali Kinezima. Doktorica Lola i laže, osim što je naivna, i ne da Mehi, Anti i Milošu cjepivo za koronu, a ima ga sigurno. Samo narodu neće da kažu. Cijepila bi se naša tri junaka protiv korone, iako djecu nisu cijepili ni protiv zaušnjaka.

Protiv Mehe, Ante i Miloša urotio je se cijeli svijet. Naša tri epidemiologa zajedno nemaju ni osnovnu školu, ali imaju onu životnu i što zna jedna liječnica pored njihove životne mudrosti. Svašta su oni prošli. I rat, naravno.

Tijekom najveće pandemije i globalne nesreće 21. stoljeća najveći neprijatelj ljudskog roda postaje Internet, izumljen da bi ljudski rod gurnuo u budućnost. Na internetu je moguće sve – od ozbiljnih tvrdnji da je u Italiji katastrofa samo da bi nastradao i Papa do informacija da te papirna maska u potpunosti štiti od virusa.

Tijekom najveće globalne nesreće 21. stoljeća, Meho, Ante i Miloš doživljavaju ekstazu svog postojanja  – u uvjerenju da se svijet urotio protiv njih dobili su istomišljenike.

Tijekom najveće globalne nesreće 21. stoljeća, pet klipova na YouTubeu postalo je vrijednije od 20 godina učenja medicine od ljudi koji vam sastavljaju ruke i noge.

Da sam kojim slučajem doktorica Lola, što nikad ne bih bila, poslala bih i Mehu i Antu i Miloša da im istomišljenici s interneta daju antibiotik. Penicilin. Zašiju ruke i noge. Operiraju slijepo crijevo. Da im Pernar i ekipa spašavaju djecu. Da umjesto pedijatara dobiju pretplate na opskurne Internet stranice.

Ne šalju vas doktorice Lole u tri materine dovoljno često, ne da im Hipokrat. Ali zato ima nas koji možemo poslati i vas i vaše Internet stručnjake tamo odakle ste došli, opet zahvaljujući doktoru.

Više saznajte na izvornom linku: Marina Radoš – Proživljavamo dane kad Meho iz Kalesije o medicini zna više nego doktor / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.