“Prva godina fakulteta sam i od nedavno sam se zaposlila u jednom lokalnom restoranu. Honorarno radim, moram, moji roditelji nisu baš bogati da mi mogu obezbijediti sve uslove… Dugo sam razmišljala da li da počnem da radim, ali obzirom da je bio u pitanju prilično ugledan, “gospodski” restoran odlučila sam da počnem da radim druge smjene. Dolaze doktori, lokalni političari, advokati, baš ugledni ljudi.

Gradska gospoda, ali primjetila sam da mi često bulje u dekolte, a prije par dana jedan gost me uhvatio za stražnjicu, onako usput. Požalila sam se gazdi, ali je rekao da moram malo da budem liberalnija, jer prave velike račune i donose mu zaradu. Bila sam zgrožena, a sinoć mi je jedan drugi “gospodin” ponudio 50 eura da se nađemo nakon smjene . Tada sam mu sasula čašu pića u lice i rekla da novac da svojoj kćerki, a on mi je tada op,sovaomamicu i rekao mi: “Pravnice daćeš mi JE prije ili kasnije, zapamti to…” Istog trenutka sam dobila otkaz, ali nebitno i onako bih napustila. Ono što me muči je kako matori manijak zna da šta studiram, kako mi je ono rekao kao da ima neke jake veze na fakultetu i da će me sabotirati… kako sam sebi otežala život.

Bukvalno sam prisiljena da fakultet završim u roku i čim bi prvu godinu obnovila to bi bio kraj mog školovanja… ne znam šta da radim, šta da mislim… Sa jedne strane ponos i poštenje, sa druge strane fakultet, bolje sutra za moje roditelje, za mene… Bože šta da radim..”

Izvor:Ispovesti.com

Više saznajte na izvornom linku: – “Prva godina fakulteta sam i od nedavno sam se zaposlila u jednom lokalnom restoranu….” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.