Avio-kompanija je prošle godine napravila pravu pometnju na društvenim mrežama objavivši fotografiju Bling (svjetlucav) 777 aviona. Zapravo se radilo o umjetnici koja se bavi “ukrašavanjem“ svega što stigne, pa je tako i avion Emirata ukrasila dijamantima. Mnogi su bez imalo sumnje povjerovali da je avion realnan.

Nakon godinu, umjetnica Sara Šakel (Shakeel), ponovo je napravila istu pometnju na društvenim mrežama. Zapravo, ljudi počinju vjerovati onda kada Emirati Erlajns objavi njene fotografije na svom profilu. 

Ovaj put je u pitanju bar u prvoj klasi. Potpuno je ukrašen dijamantima koji svjetlucaju unaokolo dok stjuardesa ljubaznog osmijeha čeka da neko poruči. Avio-kompanija je objavila i ovo djelo Sare Šakel, bez jasne poruke koja bi objasnila da se radi o lažnoj fotografiji.

Koliko pažnje je umjetnica svojim radom privukla i koliko se ta ideja svidjela ovoj avio-kompaniji govori činjenica da su čak pozvali stručnjaka u Svarovski radnji kako bi saznali koliko bi bilo potrebno kristala da se bar s fotografije učini realnim.

Odgovor je bio da bi bilo neophodno barem mjesec dana rada, kako bi se ugradilo 500.000 kristala koliko bi bilo potrebno da se ovaj “sjajan plan“ realizira.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.