Autorica “Harija Potera” (“Harry Potter”), Dž. K. Rouling (J. K. Rowling), sopštila je da će prva knjiga “Hari Poter i kamen mudrosti”, biti dostupna širom svijeta kao e-knjiga i audioknjiga tokom aprila i to besplatno.

Ona je istakla da je ovo način da se pomogne roditeljima, učiteljima i njegovateljima da zabave djecu koja moraju biti kod kuće zbog pandemije koronavirusa.

– Nastavnici, roditelji i njegovatelji koji se trude da djeci što je moguće više učine život normalnim, dok smo svi u kućama, zaslužuju malo magije – rekla je Rouling.

Autorica je dodala da se nada da će ova inicijativa djeci, ali i odraslima donijeti radost tokom njihovog prinudnog boravka kod kuće.

Audioknjiga će biti dostupna na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, njemačkom i japanskom jeziku, a verzija koju će čitati britanski glumac Stiven Fraj (Stephen Fry) po prvi put je dostupna u Sjevernoj Americi.

“Hari Poter” serijal je svjetski fenomen bez presedana u dječijoj literaturi. Knjige su prodate u više od 500 miliona primjeraka na 80 jezika i po njima je snimljena filmska franšiza vrijedna sedam milijardi dolara.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Prva knjiga o “Hariju Poteru” online i besplatna / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.