Prva osnovna škola Velika Kladuša još uvijek nema svoju sportsku salu (FOTO)


Prva osnovna škola Velika Kladuša je jedina gradska škola u državi Bosni i Hercegovini, koja u svom sastavu nema sportsku salu odnosno zatvorenog sportskog objeka u kojem bi učenici ove škole u toku zimskog perioda obavljali svoje sportske aktivnosti, navode iz Prve osnovne škole Velika Kladuša.

Foto: Prva osnovna škola Velika Kladuša

O značaju tjelesne aktivnosti za učenike osnovne škole, u vremenu u kojem živimo, bespotrebno je pojašnjavati. Kakav je to osjećaj, jedan dan imati sportsku salu, pa makar i improviziranu, pokazali su nam učenici druge smjene, naše škole, uz inicijativu i koordinaciju ekipe CIVITAS-a, navode nastavnici u ovoj školi.

Dakle, učenici su svojim tijelima “sazidali ” zidove sale, držeći se čvrsto za ruke, sa još čvršćom namjerom da ukažu na višedecenijski problem i probude svijest onih, kojima bismo trebali biti, bitni, ukoliko ih u današnjem vremenu uopšte postoji.

Piše: Dinko Rizvić

U zamišljenoj sali, jedno odjeljenje je izvodilo nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja. 

Foto: Prva osnovna škola Velika Kladuša

U drugom dijelu naše aktivnosti, bili smo u ulozi domaćina, a naši današnji gosti, predstavnici sportskih klubova, sa područja općine Velika Kladuša, koji su našim učenicima govorili o značaju bavljenja sportom, kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje pojedinca.

Učenici su sa velikom pažnjom i interesovanjem, pratili izlaganja gostiju. Neke od klubova predstavljali su bivši i sadašnji učenici, naše škole.

Poruka Prve osnovne škole Velike Kladuša:

Naše je da činimo, što je do nas.
Problem smo identificirati, ukazali, pokazali sad čekamo reakcije.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...