Jusuf Nurkić, bh. centar u redovima NBA ekipe Portland Trailblazers oglasio se nakon teške povrede i loma noge, kojeg je doživio 26. marta.

“Hvala svima koji su me kontaktirali i poslali lijepe poruke i želje nakon povrede. Cijenim vašu podršku. Želim posebno da se zahvalim mojim saigračima, organizaciji Trailblazersa, fanovima, trenerima i doktorima koji mi pomažu proteklih nekoliko dana. Radit ću na svom oporavku kako bi se pridružio mojim saigračima. Bodrit ću ih u Play Offu. Hvala svima na ljubavi i podršci”, napisao je Nurkić u postu kojeg je objavio na društvenoj mreži Instagram.

Bosanskohercegovački košarkaš i član Portlanda Jusuf Nurkić, na parket se neće vraćati do kraja tekuće sezone nakon teške povrede i loma potkoljenice lijeve noge.

Kako je potvrđeno na zvaničnim stranicama najjače košarkaške lige svijeta, bh. centar definitivno neće igrati košarku u doigravanju, a spreman bi trebao biti za narednu sezonu.

Radi se o frakturi obje kosti potkoljenice, a pred sjajnim centrom je period višemjesečnog oporavka nakon najbolje sezone u profesionalnoj karijeri.

Nurkiću su brz oporavak poželjeli brojni NBA igrači, javnost, ali dobio je mnogo podrške iz Bosne i Hercegovine i regiona.

(N1)