Prva žrtva gripe u BiH: Preminula 32-godišnja pacijentica zaražena virusom


Nažalost, i pored napora naših ljekara sinoć je preminula pacijentica inicijala R. E, 1984. godište, kod koje je potvrđen virus AH1N1, navodi se u saopćenju UKCS-a

Pacijentica R. E. (1984) preminula je u utorak navečer u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo od posljedica zaraze virusom AH1N1, saopćeno je iz UKC-a Sarajevo, javlja Anadolu Agency.

“Stanje pacijenta S. I. iz Zenice je i dalje izuzetno teško, a pacijent je smješten u Jedinici internističke intenzivne terapije (JIIT)”, navodi se u saopćenju iz UKCS-a.

Od 1. januara ove godine na Klinici za infektivne bolesti UKCS pregledano je 69 pacijenta sa gripoznim sindromom. Od 69 pregledanih pacijenata, 19 pacijenata je bilo hospitalizirano na ovoj Klinici.

Od 19 hospitaliziranih pacijenata, kod 11 njih ustanovljen je virus AH1N1. Trentno je u Klinici za infektivne bolesti hospitalizirano šest pacijenata sa potvrđenim virusom AH1N1.

Hospitalizirani pacijenti su pod pod nadzorom ljekara, te su zbrinuti adekvatnom terapijom.

“Nažalost, i pored napora naših ljekara sinoć je preminula pacijentica inicijala R. E, 1984. godište, kod koje je potvrđen virus AH1N1”, navodi se u saopćenju UKCS-a.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...