Direktor Kliničkog centra dr. Jevto Eraković izjavio je da je u Crnoj Gori registriran prvi smrtni slučaj od korona virusa i da je riječ o 65-godišnjem muškarcu Z.P. koji je sinoć poslije ponoći primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća.

Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19.

Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji.

– Sa žaljenjem mogu da konstatiram da večeras možemo da objavimo prvog preminulog od posljedica COVIDA 19. U pitanju je državljanin Crne Gore, star 65 godina iz Herceg Novog. On je u ranim jutarnjim satima transportovan u Klinički centar Crne Gore i ubrzo nakon toga i preminuo. Sve mjere koje su u kratko vrijeme boravka u Kliničkom centru Crne Gore sprovedene, nažalost nisu mogle da ostave neki bolji trag po liječenje ovog pacijenta. Osoblje kliničkog centra, kao što sam konstatirao je preduzelo sve što se moglo preduzeti, koristilo je svu neophodnu zaštitnu opremu i sve procedure koje su propisane po standardima za liječenje ovakvih pacijenata.

Ja želim da uputim iskreno saučešće porodici preminulog pacijenta, a građanima Crne Gore da poručim da je ovo prilika da jos jednom shvatimo kolika je ozbiljnost ove bolesti i ovog virusa, da poštujemo sve preporuke koje su date od stranenacionalnog koordinacionog tima, da budemo solidarni i da se zajedno suočimo sa problemom koji nam slijedi i da ga uspješno i prebrodimo – saopštio je Eraković.

Kako je saopštio direktor IJZ Boban Mugoša, do ovog trenutka je u Crnoj Gori registrirano obolijevanje 22 osobe od COVIDA 19.

– Jedna osoba je danas preminula. Bris, odnosno uzorak od ove osobe je uzet jutros prije njene smrti i danas je utvrđeno da je ona preminula od Covida 19. Ovo ukazuje da se epidemija širi i pokazuje ružnije lice nego što je samo širenje a to je da od ove bolesti se umire. Zbog svega ovoga, molim i ponovo podsjećam da treba poštovati sve propisane mjere i sve naredbe u cilju da se zaštitimo od ove bolesti – naveo je Mugoša.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Prva žrtva koronavirusa u Crnoj Gori, 22 potvrđena slučaja! / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.