Predsjednik Udruženja nogometaša Italije Damiano Tomasi (Tommasi) zatražio je od Nogometnog saveza Italije (FIGC) da odmah prekine prvenstva na Apeninima.

Tomasi se oglasio na Twitteru, izrazivši zabrinutost za zdravlje nogometaša zbog širenja koronavirusa

– Prekinite prvenstvo odmah! Zar treba još šta da se desi? Zaustavite igranje nogometa – napisao je Tomasi.

Podsjetimo, Vlada Italije donijela je odluku da do 3. aprila zbog koronavirusa “zatvori” regiju Lombardiju i još 11 provincija, koje niko ne može napustiti ili u njih ući osim u hitnim slučajevima ili neizbježnim radnim obvezama.

Mediji su objavili da će se nogomet u Italiji igrati u ranije potvrđenim terminima, s tim da će se utakmice igrati bez prisustva publike.

Planirano je da se takmičenja u svim ligama održavaju, ali bez prisustva publike, no Tomasi je istakao kako je i to neprihvatljivo. 

Više od 200 osoba je preminulo od posljedica koronavirusa, dok se 567 nalazi u kritičnom stanju.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Prvi čovjek Asocijacije nogometaša Italije poručio: Prekinite prvenstvo odmah / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.