Predsjednik španske nogometne lige Havijer Tebas (Javier Tebas) smatra da bi se takmičenja širom Evrope, koja su zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, mogla nastaviti u maju te biti završena do kraja juna.

– Sredinom maja mogli bismo nastaviti sva evropska takmičenja. Sva. Ovisit će o tome kako će se razvijati pandemija. Možda bude i prije, no to je datum kojim baratamo. Tada bismo najkasnije trebali početi – rekao je prvi čovjek La Lige u razgovoru za “Marcu”.

Na pitanje hoće li se utakmice igrati bez publike, odgovorio je kako će to ovisiti o zdravstvenim službama svake države.

Tebas je rekao kako je odluka Evropske nogometne federacije (UEFA) da se Evropsko prvenstvo, koje se trebalo održati u junu 2020., odgodi za iduću godinu, bila ključna da se omogući domaćim ligama da se nastave.

U Španiji je je prvenstvo zaustavljeno prije sedmicu. Jedanaest kola prije kraja vodeća Barcelona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Prvi čovjek španske lige otkrio kada bi se trebala nastaviti sezona / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.