U UTORAK 17. ožujka doznat ćemo što će biti s nogometnom sezonom. UEFA je za utorak ujutro sazvala hitan sastanak s 55 predstavnika nacionalnih saveza. Plan je odgoditi Euro 2020. na sljedeću godinu, odgoditi Ligu prvaka i predložiti potpuno gašenje sporta na cijelom europskom kontinentu.

Klubovi su uglavnom za nastavak sezone i odigravanje domaćih liga do kraja. Naravno, novac je u pitanju. Šteta koja bi pogodila klubove najjačih liga u slučaju da se prvenstva ne nastave iznosila bi milijarde eura.

U Italiji je prvenstvo prekinuto 8. ožujka, a nitko još ne zna kad će i hoće li biti nastavljeno.

Danas je održana izvanredna videosjednica Talijanskog nogometnog saveza. Zaključci koji su na njoj doneseni u početku su bili tajni, ali talijanski novinar Nicolo Schira je uspio doznati nekoliko stvari.

Schira navodi da su čelnici Serie A odlučili da se prvenstvo nastavi i odredili su najkasniji datum početka nastavka. To bi trebao biti 9. svibnja. U tom slučaju bi se liga igrala do sredine lipnja. Drugim riječima, nameće se zaključak da su Talijani doznali da će UEFA sutra odgoditi Euro.

Predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina je nakon sastanka samo izjavio da postoji mogućnost da se sezona 2019./2020. razdvoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

¿Se extiende la #SerieAxESPN? El presidente de la Federacion Italiana de Fútbol, Gabriele Gravina, declaró que están analizando alargar la actual campaña en dos temporadas para poder darle un cierre correcto a la liga. 🇮🇹 pic.twitter.com/tJUEyiJhie

— ESPN Fútbol Club (@ESPNFutbolClub) March 16, 2020

”Ne bude li moguće završiti sezonu na normalan način, prijeći ćemo na druge opcije. Nije isključeno da tekuća sezona bude razdvojena na dvije različite sezone. Razumijem znatiželju koja trenutno vlada, ali danas nitko nije u poziciji da govori što budućnost nosi”, izjavio je Gravina, ali nije objasnio kako bi izveo razdvajanje sezone.

Euro će vjerojatno biti odgođen. Gravina se s tim slaže.

“Odgađanje Eura je ideja koju treba slijediti. Sutra ćemo tražiti odgovoran potez od UEFA-e i svih nacionalnih saveza da slijede put koji štiti zdravlja sportaša i navijača širom svijeta.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Više saznajte na izvornom linku: – Prvi čovjek talijanskog nogometa otkrio do sada najluđi scenarij za budućnost Serie A / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.