BELGIJCI su prvi u Europi koji su proglasili kraj svog nogometnog prvenstva.

Naslov je dodijeljen Club Bruggeu koji je bio prvi prije prekida prvenstva uslijed pandemije koronavirusa.

📄|

Communicatie Raad van Bestuur Pro League

▶️https://t.co/zAZWuuUF9c

Communication à la suite du Conseil d’Administration de la Pro League

▶️https://t.co/b4GOEQ0gDd pic.twitter.com/ekSGREF9pX

— Pro League ⚽️🇧🇪 (@ProLeagueBE) April 2, 2020

U kvalifikacije za Ligu prvaka će drugoplasirani Gent, a oko ostalih pozicija u borbi za Europa ligu rješenja još nema jer postoji doigravanje za te pozicije + odigravanje finala domaćeg kupa koji utječe na izlazak u Europu. 

Belgijski savez stoga mora donijeti soluciju oko toga, a predstoji im još i organizirati format prvenstva za iduću sezonu.

Odluka nije još donesena, no nagađa se da iz lige nitko ne bi trebao ispasti što, jasno, povlači pitanje druge lige – što s momčadima koje su trebali izboriti promociju u rang više?

Belgija je ekspresno reagirala samo dan nakon UEFA-ine videokonferencije s predstavnicima 55 europskih nogometnih saveza.

Belgija nije poslusaša UEFA-in savjet. Hoće li UEFA reagirati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno su donesene odluke, odnosno, UEFA je dala savjet da se bez prijeke potrebe trenutačni plasmani ne uzimaju za konačne.

U Belgiji to, očigledno, nisu mogli uvažiti i sada treba vidjeti kako će reagirati UEFA.

Podsjetimo, ovo su zaključci s videokonferencije održane u srijedu.

– Nacionalna prvenstva i aktualna sezona završit će kad završi pandemija koronavirusa, vjerojatno tijekom srpnja i kolovoza. 

– Prvenstva neće biti poništena, niti će se proglašavati trenutni učinak kao konačni, već će sezone završiti kad bude bilo moguće, vjerojatno tijekom ljeta.

– Liga prvaka i Europa liga također bi se trebale igrati na ljeto, tijekom srpnja i kolovoza, ali bez prisustva gledatelja. Prazne tribine vjerojatno će biti i u finalima, čiji se datum točno ne zna.

– Sljedeća sezona sigurno će biti odgođena zbog ove sezone koju svi žele završiti najkasnije do rujna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Više saznajte na izvornom linku: – Prvi u Europi proglasili prvaka i završili sezonu. Nisu poslušali UEFA-inu preporuku / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.