Predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas će u Beogradu svečano otvoriti prvo zasjedanje Komisije za saradnju ove dvije skupštine.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika, svi članovi delegacije Narodne skupštine Republike Srpske prisustvovat će plenarnoj sjednici Skupštine Srbije, saopćeno je iz Narodne skupštine RS.

Svečano otvaranje sjednice Komisije zakazano je za 12.00 sati. 

Nastavak rada Komisije, kojom će rukovoditi potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković i potpredsjednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić, planiran je u 14.40 sati.

Komisija će raditi po temama. 

Prva sjednica Komisije održava se na inicijativu predsjednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković, a na osnovu Memoranduma o obrazovanju Komisije za saradnju koji su dva predsjednika parlamenata potpisali 26. septembra 2018. godine. 

Istovremeno će biti održan i sastanak generalnih sekretara Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine Srbije na osnovu Protokola između stručnih službi dva parlamenta, s ciljem uspostavljanja konkretne saradnje putem stručnog usavršavanja zaposlenih i razmjene kadrova.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Prvo zasjedanje Komisije za saradnju skupština Republike Srpske i Srbije / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.