Svako od nas pojedine kućne poslove obavlja sa manje ili više volje, a ima i onih koje najmanje volimo da radimo. Psiholozi su utvrdili šta najomraženiji posao govori o nama.

Spremanje ormana – vi ste optimista.

Na prelasku godišnjih doba poželite da presložite stvari u ormanu, ali sve ostane samo na želji. U njemu još čuvate odjeću staru i po dvadesetak godina, koju vam je žao da bacite jer mislite da će vam kad-tad ponovo zatrebati, ili zbog uspomena koje vas vezuju za nju.

Čišćenje frižidera – perfekcionista ste, ali ste neuredni.

Da, i to je moguće, zbog toga što perfekcionista uglavnom neće da uradi nešto u šta nije siguran da će biti savršeno. Međutim, ako vam je frižider toliko pretrpan da se teško snalazite u njemu, to je znak da bi trebalo malo manje da budete strogi prema sebi,.

Ribanje kade – spontani ste i izbegavate dugoročne planove.

Živite od danas do sutra i ne razumijete one koji se snalaze samo uz pomoć rokovnika ili sekretarica. Tako i naporno pranje kade najradije ostavljate za sutra.

Pranje sudova – vi ste kreativac.

Tako pristupate i kreiranju obroka, ali i slaganju (i ostavljanju) prljavih sudova nakon njihove pripreme. Dok kuvanju sa radošću posvećujete sate, ponekad vas čak mrzi da sudove složite u mašinu za suđe, ako je imate. U slučaju da je nemate, oni su vaša prava noćna mora.

Ribanje pločica u kupatilu – širokog ste uma.

Čini vam se da je vaše kupatilo uvijek dovoljno čisto. Pravite se da ne primjećujete prljavštinu na pločicama. Sa prašinom se hvatate ukoštac tek prilikom mijenjanja rasporeda u kupatilu ili velikog spremanja stana. Važni su vam detalji, ali ne i uklanjanje prljavštine.

Usisavanje – umjetnička ste duša.

Kad ste primorani da usisavate, trudite se da uhvatite ritam u pomjeranju crijeva gore-dole ili se divite linijama koje ostaju za usisivačem. Uvijek ćete vikend prije provesti čitajući, pišući, crtajući, plešući, pjevajući…

Brisanje prašine – realistični ste.

Tako pristupate i prašini kao pojavi – zašto je brisati, kada će ponovo pasti. Doduše, tako možete da se zapitate i u vezi jela, ali ne… Prašina je dosadna i radije ćete reorganizovati ili skloniti, pa i prodati stvarčice na koje je napadala, nego što ćete je sakupljati krpom, pa tresti kroz prozor, pa je ponovo brisati… Već ste se umorili, zar ne?

Novi.ba/Radiosarajevo/Foto: Profimedia

Izvor: / novi.ba