Samo zahvaljujući sreći nije došlo do havarije u Binježevu. Plin je ušao u kanalizacione cijevi u dužini od 50 metara, radnici „Sarajevogasa“ dizali su šahtove, ulazili u kuće. Plin se uzdizao visoko i do 20 metara, a radilo se dokasno navečer, kad je kvar otklonjen, govori nam Edin Avdić, stanovnik Binježeva, koji kaže da će mu taj dan zauvijek ostati u sjećanju. 

– Ovo je treći put u nekoliko dana kako dolazi do curenja plina i radnici su mi rekli da smo dobro prošlo te da je sve moglo letjeti u zrak – kaže Avdić.

Od Binježeva do Miševića ovih dana asfaltiran je put u dužini od 800 metara, a u trupu puta postavljene su plinske instalacije.

– Prlikom gradnje puta probijena je plinska cijev. Sinoć sam na terenu zatekao radnike sa mehanizacijom kako kopaju tek asfaltirani put. U razgovoru sam saznao da je kamen probio plinsku cijev. Kažu da preko cijevi nije postavljen sitni sloj pijeska, kako to pravila nalažu, već tampon, koji u sebi sadrži kamenje. Valjak koji je ravnao put, od težine je probio cijev – kaže Admir Mujanović iz Miševića.

Kontaktirali smo i nadležne u „Sarajevogasu“ i tražili objašnjenje. Portparol za informiranje Amra Topalbećirević kazala nam je da će povodom curenja plina i preduzetih radnji u toku dana poslati zvanično saopćenje.  Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.