Siniša Vidović, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banjaluka, reagovao je na izjave bivšeg ministra inostranih poslova BiH Harisa Silajdžića poručivši mu da zaboravlja da je srpski narod naučio lekciju.

– Srpski narod nije na koljenima kao što je bio ‘91. Ovim zveckanjem i sumanutim pozivom na intervencije može samo da izazove veći problem Bosni i Hercegovini. Sa političke deponije marginalna ličnost danas upućuje luđački poziv da sam se pitao da li uopšte da odreagujem, jer stavovi poput njegovog ne zaslužuju medijski prostor – rekao je Vidović.

On je Silajdžiću poručio da su to njegovi pusti snovi, prenosi Srpskainfo.

– Međutim, pošto je već osvanuo na sve strane pozivom NATO i EUFOR, red je da se kaže istina od koje on očigledno bježi. Ništa od NATO i EUFOR trupa u Brčkom i ništa od kontrole na Drini. Pusti snovi stari Silajdžiću, poručio je Vidović Silajdžiću.

Podjećamo, Silajdžić smatra da su sankcije prevaziđene, da nisu rješenje za političku krizu u BiH, a dao je i svoj sud o tome šta hitno treba poduzeti.

-Vjeruju da će međunarodna zajednica ići putem koji je najlakši i najbrži. Međunarodna zajednica posvećuje pažnju onima koji galame. Ostalima je sasvim dovoljno da šute. Trupe u Brčko i kontrola granice na Drini pod hitno. To trebaju NATO i EUFOR da urade ako nemaju neki dogovor sa Rusijom.

(oslobodjenje.ba)