Putnički vozovi na relaciji Petrovo Novo – Tuzla – Petrovo Novo danas neće saobraćati zbog radova na dijelu pruge Bosanska Poljana – Lukavac na području FBiH, saopćeno je iz preduzeća “Željeznice Republike Srpske“.

Iz ŽRS-a navode i da se sutra, prvi jutarnji voz koji saobraća na relaciji Tuzla – Doboj otkazuje na relaciji Petrovo Novo – Tuzla – Petrovo Novo, dok će vozovi na relaciji Doboj-Petrovo Novo-Doboj redovno prevoziti putnike.

– Pruga će biti zatvorena za željeznički saobraćaj zbog izgradnje oborinskog kolektora. Zamjenski drumski prevoz putnika na zahtjev “Željeznica FBiH” neće biti angažiran – navodi se u saopštenju.

U slučaju produžetka radova na pruzi na području FBiH, putnici koji koriste usluge željezničkog prevoza “Željeznica Republike Srpske” sve informacije mogu dobiti na info-pultovima željezničkih stanica. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.