Iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona (SBK), nakon 12 dana, odgovorili su na naš upit a vezano za okolnosti smrti Ferida Omanovića iz Gornje Dubravice kod Viteza, koji je 7. septembra primljen u Dom zdravlja Vitez. 

Omanović je potom hitno prebačen u bolnicu Bila, gdje je podlegao zadobivenim povredama, ubodnim ranama.

Iz Tužilaštva su šturo odgovorili:

– Tužilaštvu je dostvaljen nalaz obducenta u kojem je navedeno mišljenje obducenta da se radi o nasilnoj smrti najvjerovatnije samoubilačkog porijekla – kaže Ernesa Beganović iz Tužilaštva SBK, dodajući da se radi o jednoj ubodnoj rani.

Za vrijeme pretresa kuće Omanovića policija je pronašla određenu količinu droge, zbog čega je hapšen i Feridov brat Fuad.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.