Radmanović i Brajović u Budvi: Prioritetno graditi putnu infrastrukturu


Nebojša Radmanović PSBiH
Radmanović i Brajović u Budvi: Prioritetno graditi putnu infrastrukturu

Kao prioritet je istaknuta izgradnja puta Foča – Šćepan Polje s jedne i Plužine – Šćepan Polje s druge strane

Autor: Fena

Bosna i Hercegovina i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja, a sporazum o granici koji su potpisale države predstavlja dobar primjer rješavanja ovog pitanja za sve susjedne zemlje u regionu. 

Istaknuto je to tokom susreta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojše Radmanovića i predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, koji je bio domaćin konferencije predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative u Budvi. 

Kako je naglašeno, prijateljske odnose dvije susjedne države treba iskoristiti za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma. 

S tim u vezi, kao prioritet je istaknuta izgradnja puta Foča – Šćepan Polje s jedne i Plužine – Šćepan Polje s druge strane, kao i mosta na Tari, a istaknuta je potreba da se radi na boljoj prohodnosti granice između dvije zemlje posebno u ljetnoj turističkoj sezoni. 

Sagovornici su razmijenili i informacije o političkim prilikama u BiH i Crnoj Gori, kao i o procesu evropskih integracija u kojem učestvuju obje zemlje, saopćio je danas Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH. 

(Autor: Avaz)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...