Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) obavio je danas telefonske razgovore sa šefovima klubova, samostalnim poslanicima i predsjednicima političkih partija koji su poslanici u Predstavničkom domu PSBiH.

U ovim razgovorima obavljene su konsultacije o mogućnostima rada Predstavničkog doma PSBiH u uslovima vanrednog stanja, odnosno stanja prirodne ili druge nesreće izazvane pandemijom korona virusa. 

Konstatovano je da postoji opšta saglasnost oko toga da je potrebno pronaći rješenje kako bi Predstavnički dom PSBiH radio i donosio odluke, imajući u vidu trenutnu situaciju, kao i mjere, ograničenja i naredbe kriznih štabova u BiH.

Predsjedavajući Radmanović u vezi s ovim pitanjem narednih dana obaviće i konsultacije sa članovima Kolegijuma Predstavničkog doma PSBiH, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Radmanović obavio konsultacije o načinu rada Predstavničkog doma PSBiH / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.