Udruženje Pomozi.ba je neprofitna humanitarna organizacija koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Pomoć u zadovoljavanju osnovnih ljudskih potreba timovi Pomozi.ba pružaju povratnicima, starim i iznemoglim licima, samohranim majkama, porodicama bez stalnih primanja, djeci bez roditelja, osobama sa invaliditetom, oboljelima, migrantima..

Od svog osnivanja 2012. godine do danas, Udruženje Pomozi.ba pomoglo je oko 700.000 osoba kroz različite projekte i humanitarne akcije.

Za socijalno ugrožene kategorije društva prikupljaju i obezbjeđuju materijalnu pomoć, hranu, lijekove, higijenske proizvode, obuću, odjeću, namještaj, bijelu tehniku, kao i druge potrepštine, novčano pomažu u liječenju teško oboljelih osoba, te pomažu i u stambenom zbrinjavanju ljudi u izuzetno teškom materijalnom stanju.

Danas, iako je nedjelja, ovo Udruženje radi na podjeli brašna i zaštitnih maski na području USK.

Izvor: CAZIN.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.