U kabinetu premijera USK Mustafe Ružnića danas je upriličen radni sastanak koji su inicirali ratni komandanti 5. Korpusa Armije Bosne i Hercegovine Sead Jusić i Mirsad Selmanović.

Razgovoru o ideji o organizovanju naučnog skupa sa međunarodnim učešćem o ulozi i značaju 5.korpusa AR BiH i Okruga Bihać u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države BiH i susjedne Hrvatske, pridružili su se i Ermin Zulić, ministar za pitanja boraca i Damir Omerdić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta te Fadil Islamović, rektor Univerziteta u Bihaću.

Prema prezentovanoj ideji naučna konferencija bila bi organizovana naredne godine a nosioci organizacionih aktivnosti bila bi resorna ministarstva Vlade USK i Univerzitet u Bihaću, a cilj je naučni pristup događajima iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata te da ovaj naučni skup vremenom preraste u međunarodnu konferenciju.

Izvor: VladaUSK-a.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.