Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić danas se u Banjoj Luci sreo s ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

On je detalje o rezultatima susreta objavio na svom Instagram profilu.

– Razgovori u Banjoj Luci imaju odličnu i manje dobru stranu. S ministrom Draganom Lukačem dogovorili smo reaktiviranje pune saradnje dva ministarstva i složili se da riješimo dugogodišnji problem EUROPOL-a.

Svi ambasadori zemalja EU to traže od BiH. Zaista je žalosno da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u Evropi koja nema direktnu saradnju s tzv. evropskom policijom. To je značajna dimenzija uspješnosti današnjeg susreta. 

S Dodikom crno-bijela priča. Riješili smo, i to u roku odmah, jedan ekstremno riskantan sigurnosni problem koji se tiče strateškog državnog interesa BiH. Veoma odgovorna reakcija člana Predsjedništva BiH.

Ali, kada je deblokada vlasti u pitanju, nismo bili ni približno tako efikasni.

Za sada, problem ostaje.

Ipak, svaki direktan razgovor, nezavisno od danas precizno izrečenih razlika s obje strane, početak je očigledno teškog puta da se dogodi deblokiranje državnih institucija – napisao je Radončić na Instagramu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Radončić otkrio kako su protekli razgovori sa Lukačem i Dodikom / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.