Na stadionu Bilino polje u Zenici vlada izuzetna radna atmosfera. U toku su finalni radovi na proširenju dvorane za pres-konferencije koji bi, prema riječima generalnog sekretara Čelika Ismara Huskića, trebali biti gotovi do kraja mjeseca.

Podsjećamo da je Evropska nogometna federacija (UEFA) kao jedan od uvjeta za organiziranje kvalifikacione utakmice između reprezentacija BiH i Italije (15. novembar) postavila zahtjev da dvorana za medije ima 100 mjesta.

– Takozvani grubi radovi su pri kraju i uskoro će uslijediti postavljanje novog laminata i stolarije. Vrlo brzo će početi i radovi na saniranju ostalih manjih problema koje smo imali, kao što je farbanje prostora između stolica na tribinama, ali i minimalni popravci koji su potrebni u VIP sektoru – kaže Huskić i dodaje da su finansijeri ovih radova Grad Zenica, kao vlasnik stadiona, i Nogometni savez BiH.

Kabina za televizijske kamere koja se nalazi na zapadnoj tribini će, također, biti osvježena, postavit će se zvučna izolacija, ali i novo staklo. U prostoru istočne tribine su izgrađena i dva nova toaleta za novinare, kao i prostorija za opremu te čajna kuhinja.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba