Nakon tragedija koje su ovih dana potresle Srbiju mnogi psiholozi upozorili su na istu stvar kao nekada muftija Zukorlić.

Korisnici društvenih mreža dijele video obraćanja rahmetli muftije Muamera Zukorlića tokom jednog gostovanja na televiziji Happy. U svom tadašnjem obraćanju muftija Zukorlić obraća se Milomiru Mariću pokušavajući ga uvjeriti da prestane sa emitiranjem rijaliti programa koji truju naciju i da ostavi makar mali dio za one ljude u Srbiji koji žele “normalno odgajati djecu”.

– Ti si ovdje Mariću svjedok koliko je ovdje sve lažno, moguće je biti čovjek, vjerovati u Boga, previše će biti uništenih generacija i djece, ostavite barem jednu traku za one koji to žele. Kako ćeš umrijeti Mariću, neke stvari koje si radio će ti zapriječiti u grlu kad budeš umirao. Čovječe nemoj ovo da radiš – kazao je između ostalog muftija Zukorlić.

Marić mu je ko kroz osmijeh odgovorio: “Ne bih ja tu ništa mijenjao”.

Nakon tragedija koje su ovih dana potresle Srbiju mnogi psiholozi upozorili su na istu stvar kao nekada muftija Zukorlić. Utjecaj reality programa u kojima se promovira razvrat i nasilje poguban je za mlade u Srbiji. Jedan od najgledanijih i najbizarnijih emitira se upravo na televiziji gdje je Zukorlić, tokom gostovanja, upozoravao na posljedice.

(Avaz.ba)