Rajska plaža u Krasanpolju kod Bratunca, na lijevoj obali rijeke Drine, osim kupanja, posjetiocima nudi niz sadržaja za odmor i rekreaciju. Tu su tereni za tenis i male sportove, tobogane, pješčana “brda” za djecu, hlad visokih topola, skakaonice za kupače, roštiljnica, mogućnost iznajmljivanja kamp prikolica. Najveći izazov za mlade je “Adrenalin park”. 

Visoke temperature posljednjih dana izmamile su veliki broj kupača, najviše mladih, ali i ostalih građana srebreničke, bratunačke općine i regiona, koji uživaju u sadržajima ovog prelijepog izletišta i osvježe se u bistrim valovima plahovite Drine. 

„Rajska plaža“ je uređena i sigurna za kupanje, jer su ovdje stalno prisutni instruktori plivanja i spasioci za razliku od mnogih „divljih“ plaža pored ove rijeke. Kada je u pitanju splavarenje i ribarenje, rijeka Drina nema alternativu.

S ciljem stvaranja što boljih uvjeta za posjetioce, kojih ovdje tokom dana bude po 2.000, i privlačenje što većeg broja turista, koji će češće dolaziti i duže boraviti, na ovom lijepom izletištu povećavaju se turistički sadržaji. 

Turistička organizacija iz Bratunca i ovdašnja ribarska, rafting i druga udruženja svakog ljeta ovdje organiziraju razna okupljanja i takmičenja. 

Najmasovnija je „Drinska regata“ od Bajine Bašte do Bratunca, koja se održava svake godine posljednjeg vikenda u julu. Tu su i razna takmičenja u pecanju i spremanju ribljih specijaliteta na žaru i kotliću, ali i druženja i sklapanja novih poznanstava.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.