Hrvatski reprezentativac i nogometaš Barcelone Ivan Rakitić je otkrio da je njegov saigrač Lionel Messi kupio kuću svog susjeda jer je bio prebučan.

Rakitić je već treću sezonu u Barceloni te se navikao na život u ovom gradu. S porodicom živi u Castelldefelsu, kao i najveće zvijezde katalonskog kluba, ali ne posjećuje najpopularnije lokacije.

“Neke turistički najpopularnije dijelove Barcelone sam vidio s drugog sprata Barceloninog autobusa tokom proslave titule prvaka. Nikad nisam bio u Las Ramblasu ili Montjuicu, osim kad smo slavili”, izjavio je Rakitić.

Potom je otkrio zanimljiv podatak o saigraču Messiju i njegovim problemima sa susjedima.

“Nikada nisam imao problema sa susjedima, za razliku od Messija koji je morao kupiti kuću od prebučnog susjeda”, rekao je hrvatski reprezentativac.

Dodao je da provodi dosta vremena u tržnom centru u blizini svog doma jer nudi brojne aktivnosti koje zabavljaju njegovu djecu.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.