Katalonski El Mundo Deportivo koji, naravno, ‘živi i umire’ s Barcelonom današnju je glavnu priču i naslovnicu posvetio našem Ivanu Rakitiću (31) koji je ove sezone apsurdno zapostavljen na Nou Campu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Juventus opipava puls Barcelone u namjeri da već ove zime dovede Hrvata u Torino, pišu Katalonci dokazano dobro upućeni u tajne Blaugrane.

El Mundo dodaje kako je već neko vrijeme, ne samo za Rakitića nego i suigrača Artura Vidala (32) zainteresiran još jedan talijanski velikan, milanski Inter, čiji trener Antonio Conte (50) uz ljetne angažmane mladih talijanskih veznjaka Sensija (24) i Barelle (22) u zimskom prijelaznom roku želi europski iskusna i dokazana pojačanja, a Rakitić je upravo to: rutiner s pobjedničkim mentalitetom!

‘Rakitić će se nastaviti boriti za svoje mjesto u Barci, ali ako se situacija ne promijeni Hrvat već ove zime odlazi u klub sa izraženim ambicijama u Ligi prvaka’ tvrdi El Mundo Deportivo stavljajući tako, barem zasad, Juventus u značajnu prednost nad Interom.

MIŠLJENJE DON ANDRESA

Iniesta: Rakitić je veliki igrač, ne bih ga pustio iz Barcelone!

Prednost Nerazzurra je što bi ‘Raketu’ u momčadi dočekao suigrač iz Vatrenih, Marcelo Brozović (26). I Juventus i Inter imaju problema u veznom redu, ne toliko s kvalitetom koliko sa brojem igrača tj. širinom kadra u tom dijelu terena.

Inter je u te probleme upao kad ljetos nije uspio dovesti Vidala, a Juventus kada je novi trener Sarri (60) odlučio igrati sa četvoricom u veznom redu uz dodatne minuseve ozljeda i užasno spore prilagodbe mladog Francuza Rabiota (24) koji je prije koji mjesec došao iz PSG-a.

Kako god bilo, i Interu i Juventusu Rakitić bi bio ogromno pojačanje, a apsurd leži u tome da bi to bio i Barceloni samo da mu pusti igrati kao što je to činila zadnjih pet godina!

Foto: El Mundo Deportivo, Jasen Vinlove

Rakitić je ove sezone za Barcelonu zaigrao samo deset puta i to sa mizernih 25 minuta po utakmici, a u startnih 11 bio je samo jednom (?).

Katalonci su ljetos iz Ajaxa doveli 22-godišnjeg Frenkieja de Jonga kao dugoročni klupski projekt pa ga forsiraju na poziciji na koju baš i nije navikao jer je na zadnjem veznom ‘zacementiran’ Sergio Busquets (31) pa cijela priča ide na štetu aktualnih rezultata, a preko Rakitićevih ‘leđa’ tj. minutaže.

Ivanu je tek 31 godina i još najmanje dvije-tri može biti ono što je već godinama: jedan od najpouzdanijih i najsvestranijih veznih igrača – na svijetu!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr