ERIC ABIDAL, sportski direktor Barcelone, u razgovoru za vodeće katalonske medije osvrnuo se na nedavni istup Ivana Rakitića. Razočaran što ga je Barcelona otpisala nakon što je pet godina bio nezamjenjiv, svoju nesreću tim što je od početka sezone neželjena rezerva opisao je da se osjeća “kao moja kćerkica kada joj uzmu omiljenu igračku”.

Barceloniom autoru sportske politike, dakle onom koji je otpisao Rakitića, nije dobro sjela ova izjava ni ono što se njome insinuira. Zato je javno odgovorio Rakitiću: “Kao prvo, Rakitiću smo itekako na vrijeme rekli da više ne računamo na njega. Objasnili smo mu da je to starteška sportska odluka kluba koju mora razumijeti. Činilo mi se tada da je shvatio što mu se govori, ali ako nije, ponovit ću mu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abidal nastavlja: “Nekorektno je od Rakitića da odgovornost za svoj status prebacuje na trenera Valverdea, jer za ono što mu se sada događa sam je preuzeo odgovornost i rizik zato što ljetos, kada smo mu rekli da može otići, to nije htio napraviti. Sada bi dakle morao prihvatiti ono što mu se događa jer je znao da upravo to slijedi.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: