Reisul-ulema Husein ef. Kavazović danas je uputio tradicionalnu ramazansku poruku. On je uoči ramazana pozvao vjernike da čine sve što mogu da bi se zbližili sa svojim braćama i sestrama, rodbinom i prijateljima.
“Oni imaju svoj udio u onome što je nama Uzvišeni darovao”, rekao je reisl-ulema Husein ef. Kavazović.

Reis Kavazović podsjeća da je muslimane Uzvišeni pozvao da poste da bi bili bogobojazni i svoju vjeru upotpunili. U sljedećih 29 dana ramazana, naveo je, potvrđivat će svoju opredijeljenost za slijeđenje uzvišenih principa vjere, isključivo i jedino zbog Allahove odredbe da to čine, nadajući se Njegovoj velikoj nagradi.

“To je veliko dobro za nas, radost za naše duše, umorne od dunjalučkih briga i odmor za tijela. U ramazanu ćemo učiti Kur’an, uživati u milozvučju njegovih ajeta i diviti se mudrosti njegovih poruka. Prisjetit ćemo se i snage zajednice muslimana na Bedru i biti inspirirani da i mi tome jedinstvu težimo, srcem i dušom. U ramazanu ćemo osjetiti i djelić slasti oslobođenja i povratka domu, koji su osjetili prvi muhadžiri Meke”, naglasio je reisul-ulema Husein ef. Kavazović.

Reis je poželio mnogo ramazanskog dobra i bereketa muslimanima u BiH i Sandžaku, Hrvatskoj, Slovenji, Srbiji i bošnjačkoj djaspori uz riječi ramazan šerif mubarek olsun.

Podsjećamo, prva teravija klanja se večeras, a prvi dan posta je sutra.

Islamska zajednica u BiH pokrenula je tokom mjeseca ramazana i dežurnu telefonsku liniju. Od 11:30 do 12:30 sati svakog dana mjeseca ramazana putem ove linije ćete biti u mogućnosti da postavite svoja pitanja i dobijete adekvatan, pouzdan i povjerljiv odgovor. Broj telefona na koji možete postaviti pitanje je 033 238 620.

/klix.ba