Kapiten Real Madrida Sergio Ramos prvi put se oglasio o duelu s napadačem Liverpoola Mohamedom Salahom iz finala Lige prvaka u kojem je Egipčanin zaradio povredu ramena i još u prvom poluvremenu izašao je iz igre.

Ramos je nakon te utakmice doživio klasični javni linč, a posebno u zadnje vrijeme kada su isplivale informacije da je golman Liverpoola Loris Karius doživio potres mozga nakon duela s Ramosom.

Ovaj defanzivac smatra da se previše pažnje pridaje toj situaciji i da nije imao namjeru povrijediti Salaha.

“Dali su previše pažnje tome. Nisam želio ranije da se oglašavam, ali sada je sve preuveličano. Dobro sam vidio situaciju, on je mene prvi uhvatio za ruku i mi smo pali na drugu stranu, povreda se desila na drugoj ruci, ali svi govore kako sam mu napravio judo zahvat”, rekao je Ramos, a potom nastavio:

“Nakon što je golman Karius rekao da je bio ošamućen nakon udara sa mnom, jedino je nedostajalo da Firmino kaže da mu je bilo hladno jer sam prosuo svoj znoj po njemu”, istakao je defanzivac Real Madrida i reprezentacije Španije.

On je nakon toga rekao da je razgovarao sa Salahom nakon utakmice i da je Egipčanin mogao pod inekcijama nastaviti meč.

“Pričao sam sa Salahom nakon meča i bio je prilično dobro. Mogao je igrati u drugom poluvremenu pod inekcijama, ja sam to ponekad uradio, ali kada Ramos uradi nešto ovako, onda se o tome priča više. Ne znam da li je to zato što igram u Madridu toliko dugo i što toliko dugo pobjeđuješ, pa te ljudi gledaju na drugačiji način”, završio je Ramos.

Ramos će u narednom periodu predvoditi reprezentaciju Španije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nakon toga ga očekuje zasluženi odmor poslije još jedne mukotrpne sezone i treće uzastopne titule u Ligi prvaka s Kraljevskim klubom.