Dva bh. državljana, i to Mervan Šljivar (34), koji je osumnjičen da je u Cazinu ubio Nedžada Kličića, zvanog Krajiški Rambo, te 50-ogodišnji Fadil Ferhatović, ranjeni su u pucnjavi u Sloveniji.

Do okršaja je došlo u subotu naveče na parkingu restorana u naselju Nove Fužine u Ljubljani, a prethodili su joj prepirka i tuča.

Za Šljivarem je, podsjetimo, 2014. godine raspisana potjernica u BiH zbog sumnje da je pucao u Krajiškog Ramba, a zbog tog ubistva, te zbog nedozvoljenog držanja oružja, još ranije je Kantonalni sud u Bihaću potvrdio optužnicu protiv četiri lica.

Uskoro više informacija.

//nezavisne.com

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.