Sarajevska policija je, prema naredbi Općinskog suda Sarajevo, raspisala 24. januara potjernicu za Rasimom Muratovićem (70), koji se sumnjiči za teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s izazivanjem opće opasnosti.

U slučaju korisnih saznanja građani se mole da obavijeste MUP Kantona Sarajevo, Operativni centar, na broj telefona 122.

Muratović se tereti za izazivanje požara u svom stanu na četvrtom spratu zgrade u sarajevskoj ulici Ante Babića na Alipašinom Polju. Zbog toga je bio i uhapšen u novembru 2017. godine, kada se desio požar.  

On je tada i sam bio povrijeđen, a u policiji je kazao da je htio da podgrije ili skuha nešto na maloj plinskoj boci, koja se prevrnula i pala na pod.

Kritičnog dana kada je požar buknuo, Muratović je išetao iz stana i nije na vrijeme alarmirao pomoć niti je pozvao ostale komšije da izađu iz stanova.

Veliki broj policijskih, vatrogasnih i medicinskih ekipa učestvovao je u spašavanju i evakuaciji porodica iz 75 stanova.

Usljed udisanja ugljenmonoksida i opekotina, povrijeđeno je sedmero građana, od kojih troje djece, te 11 policajaca i jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Raspisana potjernica za čovjekom koji je na Alipašinom Polju izazvao požar u zgradi i pobjegao / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.