Olivera i Đorđe Balašević Facebook
Rasplakat će vas riječi kojima je Đorđe Balašević supruzi čestitao rođendan

Beba je na svom Facebook profilu objavila stihove

Avaz.ba

Đorđe Balašević i Olivera imaju troje djece – kćerke Jovanu i Jelenu te sina Aleksu, a njihova ljubavna priča uvijek je bila predmet interesiranja javnosti. 

Jelena, poznata kao Beba, bavi se glumom i često na društvenim mrežama, na radost svojih pratilaca, objavi poneki detalj iz privatnog života svojih roditelja.

Beba je na svom Facebook profilu objavila stihove kojima je Balašević svojoj supruzi čestitao 60. rođendan, a niko nije ostao ravnodušan na njegove riječi upućene voljenoj ženi. 

– Ovo je priča o djevojčici koja se utrkivala sa šlepovima na Begeju.

Letio je kao leptir njen čuperak.

Utrkivala se s ulicom, s predrasudama, s onima koji su ranije krenuli, utrkivala se sa zlobom, licemjerjem, s vjetrovima koji su svima drugima puhali u leđa, samo njoj u lice, i nepokolebljivom lakoćom ih je ostavljala sve više za sobom.

Kad odmakneš onima koji te prate toliko da je više nevažno ko je drugi ili treći, onda ni ti više nisi Prvi nego si Usamljen.

Ali skoro smo se za trenutak mimoišli…

I tad su se njene bijele zoknice utrkivale s mojim pogledom. Bilo je to dva dana prije njenog dvadesetog rođendana, posljednjeg na kom nisam bio. Jer, šta sam znao ja? I tad je bila još djevojčica…

Danas je gledam kako se utrkuje sa vremenom, kako se sa ovim lošim godinama poigrava isto onako kako se, i kako će se opet, poigravati sa dobrim. I svi oni koje je ostavila decenijama za sobom, sad se zbunjeno osvrću pitajući se kojim čudom je po zvijezdama u svojim očima sad odjednom toliko mlađa od njih.

Sve nas je obišla za čitav krug, otud to…

Sa vremenom treba znati, to je njen moto…

Pa…

Sretan ti rođendan, Moja Mila…

Još uvijek si djevojčica…

Neko krije godine, od nekog se godine kriju…

Među svima koji sa tobom čekaju ponoć, jedini ja nisam imao sreću naslijediti nešto od tebe. Ali sam imao sreću te sresti, i naučiti nešto od tebe…

Drugo bi sve imalo smisao…

Znaš ti to…

Voli te tvoj Đorđe… – piše u objavi na Facebooku.

(Autor: Avaz)