Dana 07.12.2018.godine, u jutarnjim satima, obavještena je Policijska stanica Bosanski Petrovac, da je u toku noći u mjestu Bunari, u kuću u kojoj sama živi K.M. rođena 1937.godine, nepoznato lice nasilno ušlo te da je ista fizički napadnuta.
Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su zatekli oštećenu K.M. i koja je izjavila da ju je predhodnu noć, negdje oko 23.00 sata, nepoznato lice uz pomoć fizičke snage ušao u kuću te prijaviteljku zatekao u spavaćoj sobi, istu uhvatio rukama za vrat tražeći novac. Obzirom da se prijaviteljka žalila na povrede ukazana joj je liječnička pomoć i konstatovane su joj lakše tjelesne povrede.
Operativnim radom na terenu istražitelji Odsjeka kriminalističke policije došli su do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela lice I.R. rođen 1975. godine sa područja Cazina, koji je lišen slobode i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.
Nakon kompletiranja predmeta, istražitelji OKP PS Bosanski Petrovac, podnjet će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 289 KZ F BiH „Razbojništvo“ protiv lica I.R. ( 1975).