Nacrti odluka o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Francuske u oblasti kinematografske koprodukcije te Ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o saradnji u oblasti zdravlja životinja i karantene bit će razmatrani danas na sjednici Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za pokretanje postupka za pristupanje izmjenama i dopunama aneksa Konvencije o identifikacijskim dokumentima pomoraca iz 2003. godine te Prijedlog odluke o prihvaćanju izmjene i dopune Statuta Međunarodne financijske korporacije (IFC).

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o povećanju broja glasova i udjela Bosne i Hercegovine u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj (IBRD) i povećanju kapaciteta kapitala i Prijedlog odluke o izdavanju državnog jamstva po Ugovoru o zajmu (Koridor Vc u RS-u – dio I) između Javnog poduzeća “Autoputevi Republike Srpske” d.o.o. i Europske banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom je i Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra i Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg kapitalnog projekta – Kupovina, adaptacija i opremanje objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori – Podgorica.

Između ostalog, ministri će razmatrati Prijedlog odluke o dozvolama za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sustava, Prijedlog odluke o sudjelovanju struktura zaštite i spašavanja iz Bosne i Hercegovine u NATO EADRCC međunarodnoj vježbi otklanjanja posljedica katastrofe “Srbija 2018” te Prijedlog odluke o usvajanju Gender akcijskog plana Bosne i Hercegovine za razdoblje 2018.- 2022. godine.