U okviru potencijalnih novih restriktivnih mjera protiv epidemije koronavirusa Vlada Srbije razmišlja o zatvaranju velikih firmi na sedam do 14 dana, rekla je premijerka Ana Brnabić.

– Razmišljamo o zatvaranju žarišta, kao što su Beograd, Niš i Novi Pazar, i o zatvaranju velikih firmi na sedam ili 14 dana, ali to bismo teško izdržali i zato još ne donosimo takve mjere – rekla je ona.
 

Brnabić je istakla da se struka zalaže za 24-satni karantin i dodala da postoje još neki dodatni koraci koji mogu da se preduzmu, ali koji se ne donose, jer bi bilo teško izdržati njihove posljedice. 

– Pažljivo odmjeravamo restriktivne mjere. Trudimo se da to ne uradimo, jer su one važne za ekonomiju zemlje – rekla je Brnabić večeras za TV Prva poslije sjednice Kriznog štaba.

Ona je ponovila da je donesena odluka da se produži policijski čas vikendom, a da se razmatra kako primijeniti izuzetak za poljoprivrednike, kako bi mogli da obrađuju svoje njive. 

Brnabić je potvrdila da će policijski čas trajati od petka u 17 do ponedjeljka u 5 sati ujutru.

– Čini mi se da je sve bolje, ali vikendi zaista jesu najporažavajući, jer vidite ljude kako se druže, voze bicikle, razgovaraju i vi znate da ćemo imati skok u broju pozitivnih i da će se to vidjeti u narednih pet-šest dana – rekla je ona.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Razmišljamo o zatvaranju žarišta, kao što su Beograd, Niš i Novi Pazar / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.