Raznježila cijeli svijet: Hokejaška zvijezda u pauzi meča dojila dvomjesečnu bebu

klix.ba
Naime, Serah je prije osam sedmica rodila kćerku Ellie, ali se već vratila na led i zaigrala je utakmicu svog omiljenog sporta.

Naime, Serah je prije osam sedmica rodila kćerku Ellie, ali se već vratila na led i zaigrala je utakmicu svog omiljenog sporta.

Kako beba ne bi trpjela, Serah je u pauzi meča nahranila Ellie i tu fotografiju podijelila je na svom Facebooku profilu.

“Bila sam u strahu od objavljivanja ove fotografije, koju apsolutno obožavam. Zašto? Zato što je društvo od grudi napravilo seksualni objekat. Tek kada sam objavila sliku shvatila sam da ovo nije nešto čega se treba stidjeti, već biti ponosan”, napisala je, između ostalog, hokejašica uz fotografiju.

 

Dijasporcu u Bihaću lopovi provalili u kuću

Preksinoć je u gradu Bihaću izvršena provala u kuću vlasništvo M.M rođen 1957.godine  koji trenutno boravi u inostranstvu.

Izvršen je uviđaj, a iz policije navode da je u toku rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca ovog krivičnog djela teške krađe.

“Pripadnici Policijske stanice Bihać rade na pronalsku izvršioca ili izvršilaca ovog krivičnog djela teške krađe, a materijalna šteta bit će naknadno utvrđena”, saopćeno je iz PS Bihać.

 

Za konsolidaciju Željeznica FBiH i elektrifikaciju Unske pruge 30,3 miliona KM

Federalna vlada danas je usvojila Program utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim preduzećima – Transfer željeznicama FBiH“, utvrđen budžetom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, navode iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Svrha programa, kako ističu, je provođenje Zakona o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranje putničkog i kombinovanog saobraćaja po kojem Federacija finansira održavanje željezničke infrastrukture, sufinansira željeznički putnički i kombinovani saobraćaj i sufinansira rad Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo, po Sporazumu izmedu Federacije BiH i Republike Srpske o uspostavljanju zajedničke željezničke javne korporacije kao dijela transportne korporacije.

Bit će raspoređeno 22.000.000 KM i to JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo za finansiranje održavanja željezničke infrastrukture 19.300.000 KM, za sufinansiranje usluga željezničkog putničkog saobraćaja 2.000.000 KM, za sufinansiranje kombinovanog saobraćaja 100.000 i za učešće FBiH u finansiranju Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije 600.000 konvertibilnih maraka.

Danas je usvojen i Program utroška sredstava kapitalnog transfera, na osnovu kojeg je za elektrifikaciju Unske pruge na dionici Bihać – Blatina odobreno 2.300.000 KM. Svrha ovog programa je unapređenje željezničkog saobraćaja i provođenje zaključka Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Usvojen je i Program utroška sredstava transfera za izmirenje obaveza po Zakonu o finansijskoj konsolidaciji JP Željeznice FBiH u visini od 6.000.000 KM. Od toga je 4.800.000 KM namijenjeno Željeznicama FBiH za izmirivanje obaveza prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, a 1.200.000 KM za izmirivanje obaveza prema Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH i kantonalnim zavodima za zdravstveno osiguranje, saopćeno je.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...