Razvojna banka FBiH će plasirati kredit od oko 1 milion i 400 hiljada u Ključ, kamte subvencionira općina


Općinski načelnik Nedžad Zukanović danas je u Sarajevu potpisao Ugovor o formiranju namjenskog depozita sa Razvojnom bankom FBiH kojim će se na područje Ključa plasirati kreditna linija u iznosu od oko 1 milion i 400 hiljada KM. Radi se o izuzetno povoljnoj kreditnoj liniji namijenjenoj ključkim poduzetnicima koja će služiti isključivo za ulaganje na području Ključa, a gdje će kamate subvencionirati općina Ključ u iznosu od 220.000,00 KM. Depozit će služiti za regresiranje kamata krajnjim korisnicima i to : kreditna linija za finansiranje poljoprivredne proizvodnje, kreditna linija za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava i kreditna linija za dugoročno kreditiranje mikro biznisa-obrt.Ova sredstva je općina planirala Budžetom za 2016 godinu, a ista su obezbijeđena od prodaje općinske imovine.

Na ovaj način općina Ključ našim poduzetnicima i obrtnicima želi da olakša put ka novom ulaganju, investiranju i zapošljavanju kroz davanje mogućnosti za podizanje najpovoljnijih mogućih kredita.-kazao je za Radio Ključ Načelnik Zukanović.

Partnerstvo Razvojne Banke FBIH sa nekom općinom je nešto sasvim novo i nije bila praksa u prethodnom periodu. Samom idejom naše općine o ovakvom potsticanju razvoja i zapošljavanja predstavnici Banke su bili oduševljeni te će sličan model biti ponuđen i drugim općinama nakon Ključa.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...